VD Plant is een jonge, snelgroeiende kwekerij onder leiding van zaakvoerder en oprichter Guy Van Deuren. Het bedrijf beschikt over twee eigen kwekerijen: een kweekserre in Retie (België) en een kwekerij in de Portugese Algarve. Beide kwekerijen zijn complementair aan elkaar en zorgen voor betrouwbare levermogelijkheden. Wij specialiseren ons diepgaand in lavendel (lavandula stoechas), mandevilla en potanjer (Pink Kisses). Dankzij het Green Collect Point beschikken wij over een uitstekend gelegen bufferlocatie nabij Aalsmeer (NL) voor de daghandel via Flora Holland.

Jong bedrijf met gezonde groeiambities

Guy Van Deuren richtte in 2005 de kwekerij VD Plant op. Vooraleer zijn eigen kwekerij op te starten, vergaarde hij heel wat ervaring in de planten- en bloemensector. Zo volgde hij een opleiding aan de Tuinbouwschool in Hoogstraten. Daarnaast bouwde hij een eenmanszaak op voor de kweek van perkplanten met thuisverkoop in Arendonk. Vervolgens werkte hij enkele jaren voor
kwekerijen in binnen- en buitenland. In 2005 vond Guy de tijd rijp voor een eigen kwekerij onder de naam VD Plant.

Team
Lavendel

De zon in Portugal, de nabijheid in België

Na het bouwen van een eigen kweekserre in Retie startte VD Plant een grote kwekerij in de Algarve in Portugal. De vele uren zonneschijn – ook in de winter - maken het mogelijk om in Portugal in de buitenlucht  gezonde planten te kweken zonder energiekosten zoals verwarming. Onze kwekerij in Portugal geniet van een uitstekende waterkwaliteit dankzij een nabijgelegen dam. De zachte winters en de zeewind zijn ideaal voor de teelt van lavendel

Naast de kweekserre in Retie, beschikt VD Plant over meer dan 3 hectare teeltoppervlakte in Portugal, waarbij dit aantal jaar na jaar wordt uitgebreid. VD Plant beschikt in Portugal nog over ruime expansiemogelijkheden. 

Met het hoofdkantoor in Retie ligt VD Plant geografisch uiterst strategisch in het belangrijke afzetgebied Benelux, Duitsland en Frankrijk. In combinatie met onze omvangrijke teeltoppervlakte in Portugal, leidt dit tot uiterst korte levertermijnen. Vanuit Retie sturen we onze kwekerij in Portugal aan. De kwekerij in Retie zetten we ook in voor het vermeerderen van de stekken.

Momenteel beschikt VD Plant over een vast team van zes medewerkers. Op piekmomenten wordt dit uitgebreid met bijkomende seizoenskrachten (in totaal 15 personen). 

Alles in eigen beheer

Om de kwaliteit van onze planten te garanderen, gebeurt het kweken maximaal in eigen beheer.

Vanaf de initiële vermeerdering met de kleinste stek tot en met het afkweken in een grotere pot nemen we het volledige kweekproces in eigen handen.

Voor de beworteling van mandevilla werken we samen met Xclusive Cuttings in Oeganda.

Mandevilla

Bewuste keuze voor specialisatie

Wij richten ons op een beperkt aantal soorten. Zo kweken wij uitsluitend lavendel, mandevilla en potanjers. Deze specialisatie verhoogt de efficiëntie én leidt tot diepgaande productkennis omtrent voeding, ziektebestrijding, verzorging en vermeerdering. Deze specialisatie komt de eindkwaliteit van onze producten ten goede.